Bahar Güngör Kimdir?
Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünde okurken iş hayatına 2003 yılında İzmir Princess Hotel satış bölümünde başladı. Sonrasında İzmir Mövenpick Hotels & Resorts’da banket satış koordinatörülüğü, Ran Grup Restaurantlar’ında işletmecilik ve İzmir Key Hotel’de satış müdürlüğü yaptı. Yurtiçi ve yurtdışında aldığı çok sayıda eğitimlerin yanı sıra Erikson College Türkiye’den profesyonel koçluk ve Signature educationdan eğitim alan Bahar Torcu, bütün bu birikimlerini aynı çatı altında toplayabilmek adına 2013 yılında Dekante’yi kurdu. Kurumsal şirketlerde takım olmanın önemini vurgulayan Bahar Torcu kurumsal şirketlerin yanı sıra yiyecek içecek sektörünede verdiği eğitim ve danışmanlıklarla da şirketin portföyünü genişletmeyi hedefliyor.
Barış Torcu Kimdir?
1975 yılında doğan Barış Torcu, 1995 Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm mezunudur.
Onur Otel, Korumar Otel, Altınyunus Çeşme gibi işletmelerde otelcilik tecrübesini geliştirerek, 2002-2003 yıllarında Gilda ve 2003-2007 yılları arasında da Mezzaluna’ da şeflik yapmıştır. 2007 yılında Mövenpick Hotels & Resorts’e Sous Chef olarak geldi, ardından Adabeyi, % 100, Dükkan Steak House gibi işletmelerin mutfak koordinatörü olarak açılışlarında bulunup, 2009 yılında Mövenpick Hotels & Resorts’e Baş aşçı olarak geri döndü. 2014 yılında Dünyadanın en tanınmış clup anlayaşını İstanbul’a taşıyan Soho House’da Executive Chef olarak görev yaptı. Soho House bünyesinde Cecconi’s İtalyan Restoran, Alis Deli Cafe, Mandolin Aegean Bistro ve Clup açılışlarını yaptı. Ve artık kendi markası olan Dekante Danışmanlık firmasında eşi ile çalışıyor.
Aslı Karhan Kimdir?
Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünde okurken profesyonel hayatına 2001 yılında İzmir Hilton Oteli’nde başladı, sonrasında restaurant işletmeciliği ve Dalya Turizm’de acentecilik yaptı. Acenteciliği sırasında yolu Tribün Eğitim Danışmanlık ortaklarından Serdar Yurdakul ile kesişti ve 2 yıl süren bir kişisel eğitim süreci geçirdi. Grand Hyatt İstanbul Oteli satış müdürlüğünden ayrıldıktan sonra otelcilik kariyerine danışman olarak devam etti. Aynı dönemde Gilan Mücevher’de iş geliştirme müdürlüğü yaparken Paris’de aldığı eğitimler ve koçluk ile lüksü daha da yakından deneyimleyip marka standartları oluşturma ve lüks perakende satışı konusunda kendini geliştirdi. Bu birikimlerini daha geniş kitlerle paylaşabilmek için de 2015 yılında Dekante ailesine katıldı. Hali hazırda danışmanlık yapıp eğitim veren Aslı Karhan hobi olarak da yaşadığı Bergama’da Bergamabostan markası ile doğal tarım yapıyor.
Evrim Tankuş Hakyemez Kimdir?
İzmir’de yemek yemeği hayatının odak noktasına oturtmuş bir ailede doğmuş şanslı bir İzmir kızıdır. Annesinin ve anneannesinin mutfağında yoğrulan damağı İngilizce İşletme eğitimi alıp senelerce kurumsal firmalarda çeşitli pozisyonlarda yöneticilik yapmasına rağmen onu yeme içme sektörüne çekmiş ve Vedat Milor ile şarap ve yemek dünyasına girmesine vesile olmuştur. Damak tadının nasıl subjektif bir kavram olduğunu yemek alkol birlikteliğinin evren kadar derin olduğunu ve alternatifleri bilmeden doğruya ulaşılamayacağını ustasından öğrenmiştir. İyi bir yemek kitabı okuyucusu ve araştırmacısı olarak evde yakın çevresine yaptığı yemekler ile işkence etmeyi yanlışlardan doğruya ulaşmayı sevmektedir. 2010 senesinden 2016 senesine kadar şarap sektöründe profesyonel olarak üst düzey yöneticilik yapmış Şarap adına geldiği noktada kendini iyi ve tarzına hakim bir şarap içicisi olarak görmektedir. Bu süreç zarfında şarap sektöründeki görevinin yanında yine sektör ile ilgili çok sayıda projede yer almıştır.
Emrah Bayrak Kimdir?
Gıda Mühendisliği eğitimi aldıktan sonra 2010 yılında yüksek lisans yaparken şarap fabrikalarında çalışmaya başladı. Yaklaşık 13 senedir Türkiye de ve Avustralya da birçok şaraphanede winemaker olarak çalıştı. Son 2 senedir Türkiye de şaraphanelere bağcılık ve şarap üretimi danışmanlığı veriyor. Bağdan, şişelemeye kadar olan tüm aşamaları yılların verdiği deneyimle, istenilen kaliteye göre yönetebiliyor ve bunlarla ilgili senelik planlar çıkartıyor. Bunların yanı sıra şaraphane ve şaraplık bağ kurulumları ile ilgili danışmanlık veriyor ve gerekli malzeme alımları konusunda yönlendirme yapıyor. Ülkemizde şaraba bakış açısı, yurt dışına göre daha düşük. Hitap edilen kitle çok daha az. Tüm bunları birleştirince ülke şartlarını ve piyasayı bilebilmek, üreticiyi istediği kaliteye uygun maliyetlerle ulaştırmak önemli konular artık. Danışmanlık verdiğimiz firmalarda personel eğitimine de çok önem verip, ülkemizdeki yetişmiş eleman sorununa katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Şaraba gönül vermiş üreticiye, personele ve çiftçiye ihtiyacı olan bilgileri sağlayarak hep beraber gelişiyoruz.
Melik Kemal Sabuncu Kimdir?
2012 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım bölümünü birincilikle bitirirken, aynı anda Görsel İletişim Tasarımı Yan Dal Programını da tamamlamıştır. Sanatsal ve yaratıcı alanda edindiği ekspertizi iş dünyası ile harmanlayabilmek için 2014-2016 yılları arasında San Diego State University’den Marketing odaklı MBA derecesini almıştır. 2016 yılında Türkiye’ye geri dönüşünden itibaren farklı sektörlerden birçok aile şirketi ve kurumsal firmaya hem görsel hem de işletme stratejisi alanında danışmanlık yapmıştır. An itibariye Dekante Danışmanlık firmasında yaratıcı süreçlerden sorumludur.
|